Login Pop-up

  052 63 40 91, 052 63 49 01

  ДЕЖУРЕН КАБИНЕТ

  ДЕЖУРЕН КАБИНЕТ В Очна болница-Варна работи 24 часа дежурен кабинет, който осъществява консултативна очна помощ срещу заплащане или при изпращане от друго здравно заведение.

  ЛАЗЕРЕН СЕКТОР

  ЛАЗЕРЕН СЕКТОР Лазерния сектор в Очна болница-Варна разполага с два лазера: лазер за лечение на вторично перде и лазер, който се използва за лечение както на глаукома, така и за заболявания на ретината включително диабет и венозни оклузии.

  ДЕТСКИ КАБИНЕТИ

   ДЕТСКИ КАБИНЕТИ Детските кабинети в Очна болница Варна разполагат с най-съвременна апаратура за диагностика на всички детски заболявания. Научете повече за общинска програма "ДЕТСКО ЗРЕНИЕ", предлагаща безплатни прегледи на деца от 6 до 8 год.възраст.

  КАБИНЕТ ЗА РЕФРАКЦИЯ

  КАБИНЕТ ЗА РЕФРАКЦИЯ В кабинета могат да бъдат изписани както различни видове очила, така и различни видове контактни лещи включително меки, твърди и специални лещи за корекция на възрастово далекогледство и астигматизъм.

  ГЛАУКОМЕН КАБИНЕТ

  ГЛАУКОМЕН КАБИНЕТ В Очна болница-Варна функционира глаукомен кабинет, в който могат да бъдат осъществявани консултации, както на пациенти с доказана глаукома, така и на пациенти със съмнение за глаукома.

  СТАЦИОНАР

  СТАЦИОНАР Очна болница-Варна разполага със стационар, който има модерен оперативен сектор,сектор за лежащо болни и няколко VIP стаи. Във болницата има и практика за доболнична помощ, в която се осъществява работа с направления в доболничната помощ по Здравна каса.

  Очна болница (СБОБАЛ)-Варна е единственото по рода си общинско лечебно заведение за специализирана помощ в областта на офталмологията на територията на България.
  За прегледи и консултации: тел. 052 63 40 91 и 052 63 49 01

  ...окото обработва 36 хиляди частици информация на всеки час и допринася за 85% от цялото знание, което придобиваме?

  ЗРЕНИЕТО // Знаете ли че...?

  ...при подходящи условия окото може да различи светлината на свещ, разположена на разстояние 23 километра?

  ЗРЕНИЕТО // Знаете ли че...?

  ...лещата на окото е покрита с обвивка с дебелина колкото една кръвна клетка? След операция от катаракта именно в тази обвивка се поставя изкуствената леща.

  ЗРЕНИЕТО // Знаете ли че...?

  * ...ретината съдържа 120 милиона пръчици за „нощно виждане” и 8 милиона конусчета, които са чувствителни на цвят и работят най-добре при наличието на дневна светлина.

  ЗРЕНИЕТО // Знаете ли че...?

  ПРЕГЛЕДИ ПО ЗДРАВНА КАСА или СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ

  ОПЕРАТИВНО и БОЛНИЧНО ЛЕЧЕНИЕ

  НАШИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ

  СЪВРЕМЕННА АПАРАТУРА

  Проф. Никола Иванов Константинов

  проф. Никола КонстантиновПроф. Никола Константинов е роден на 18 ноември 1920 г. в гр. Кюстендил.

  Завършва Варненската мъжка гимназия (полукласик). Завършва висше образование в Софийския държавен университет - медицински факултет (1939-1944). От 1946 до 1950 г. е участъков лекар в гр. Антоново.

  През 1954 г. е младши лекар, гл. асистент в ИСУЛ, очно отделение. Придобива специалност по офталмология в ИСУЛ, 1955 г. Доцентура - хабилитиран във Варна, ВМИ, 1968 г. От 1972 до 1980 г. е завеждащ катедра “Очни болести” във ВМИ - Варна, от 1980 г. до пенсионирането си през 1986 г. завежда катедра “Очни болести” в ИЛЧГ - София.

  Хабилитационен труд - “Конгенитална глаукома”. Основни научни проблеми: ендогенни увеити, микрохирургия на окото, кератопластика и кератопротезиране.

  Автор и съавтор на редица научни трудове, сред които: “Клинична рефракция”, “Заболявания на увеята”, “Микрохирургия на окото”, “Офталмоневрология”, Учебник по очни болести за студенти.

  Член е на редколегията на сп. “Офталмологичен преглед”.

  От 1969 до 1986 г. е член на Европейския съвет по офталмология, а от 1986 г. става негов почетен член. Почетен член е и на научното дружество “Пуркине” - Чехословакия, както и член на Научното дружество по офталмология (ГДР).

  Аспирантури, работени във Варна - доц. Дора Пенчева и доц. Евгения Контрова.

  Аспирантури в ИЛЧГ - София: д-р Джасън (Сирия), д-р Хюсеин (Кувейт), д-р Мустафа Хак (Бангладеш) и д-р Шандури (Бангладеш).

  Всички аспирантури под негово ръководство са защитени пред ВАК - София за добиване на научна степен - кандидат на медицинските науки.

  ОЧНА БОЛНИЦА - ВАРНА: Съвременна база и оборудване

  Очна болница-Варна разполага с най-съвременната и висококачествена апаратура, необходима за диагностика и лечение на очните заболявания.
  Повече

  ВИСОКОКВАЛИФИЦИРАНИ ОФТАЛМОЛОЗИ

  Кадрите на Очна болница имат национално и международно признание.
  Повече

  ВАШЕТО ЗРЕНИЕ: ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

  Какво е необходимо да знаете, за да запазите вашето зрение.
  Повече

  НАШИТЕ ПАРТНЬОРИ

  • Logo_obshtina_varna
  • Logo_med_universitet_varna
  • Nzok_logo
  • Saiuz_na_ochnite_lekari_v_bulgaria
  АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ Е-БЮЛЕТИН
  АДРЕС

  ОЧНА БОЛНИЦА - СБОБАЛ ВАРНА
  “Специализирана болница по очни болести за активно лечение – Варна” ЕООД (СБОБАЛ)

  ул. Дойран 15, Варна 9002
  Тел. 052 63 40 91, 052 63 49 01
  Факс: 052 63 40 96
  Email: eyehospital-varna@mbox.contact.bg

  СЕРТИФИКАТ БДС EN ISO 9001:2015

  Map
  FACEBOOK LIKE / GOOGLE +
  Тук е клинична база за обучение на МУ- Варна

  Тук е клинична база за обучение на Медицински Университет- Варна

  Scroll to top