Login Pop-up

052 63 49 01-до 14 ч.; 052 63 40 91-след 14 ч.
МОДЕРНО ОФТАЛМОЛОГИЧНО ЛЕЧЕНИЕПРЕГЛЕДИ ПО ЗДРАВНА КАСА ИЛИ СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕДЕНОНОЩЕН ДЕЖУРЕН КАБИНЕТ & СПЕЦИАЛИЗИРАНИ КАБИНЕТИВИСОКОКВАЛИФИЦИРАНИ ЛЕКАРИ ОФТАЛМОЛОЗИОПЕРАТИВНО И БОЛНИЧНО ЛЕЧЕНИЕНАЙ-СЪВРЕМЕННА И ВИСОКОКАЧЕСТВЕНА АПАРАТУРАОБЩИНСКА ПРОГРАМА ДЕТСКО ЗРЕНИЕ
МОДЕРНО ОФТАЛМОЛОГИЧНО ЛЕЧЕНИЕПРЕГЛЕДИ ПО ЗДРАВНА КАСА ИЛИ СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕДЕНОНОЩЕН ДЕЖУРЕН КАБИНЕТ & СПЕЦИАЛИЗИРАНИ КАБИНЕТИВИСОКОКВАЛИФИЦИРАНИ ЛЕКАРИ ОФТАЛМОЛОЗИОПЕРАТИВНО И БОЛНИЧНО ЛЕЧЕНИЕНАЙ-СЪВРЕМЕННА И ВИСОКОКАЧЕСТВЕНА АПАРАТУРАОБЩИНСКА ПРОГРАМА ДЕТСКО ЗРЕНИЕ
Sunday, April 05, 2020

За медиите

Медици от Очна болница – Варна преглеждат безплатно по програма „Детско зрение“

(февруари 2013 г.)

Информационна брошура на Общинска програма "ДЕТСКО ЗРЕНИЕ" - Община Варна и Специализирана очна болница (СБОБАЛ) ВарнаМедицинските специалисти от Очна болница – Варна, вече работят по програмата „Детско зрение“, финансирана от Община – Варна.

Тя е насочена към профилактика на детските очни заболявания и включва: безплатни прегледи на деца от 6 до 8- годишна възраст, откриване на зрителни проблеми, обучение и консултация на родителите за опазване на детското очно здраве.

Програмата стартира в І-во основно училище в кв. „Вл. Варненчик”. Екипът от медицински специалисти, заедно с управителя на болницата Д-р Руслан Тошев и заместник управителя и ръководител на катедрата по „Очни болести и зрителни науки“ проф. Групчева, се срещнаха с директора г-жа Георгиева, учителите и родителите на малчуганите.

Обучителната лекция за родители и деца, изнесена от проф. д-р Христина Групчева, прерасна в дискусия. Родителите зададоха редица въпроси, свързани с грижата за зрението и честотата на очните прегледи при децата.

Д-р Барбукова и екип от медицински специалисти направиха профилактични прегледи на 94 деца от подготвителните групи и първите класове.

Децата, при които беше открита нарушена зрителна функция, бяха насочени за безплатен преглед в Специализираната очна болница.

Кликнете на снимката, за да видите 3D брошура на програмата "ДЕТСКО ЗРЕНИЕ".

pdf Общинска програма Изтеглете информационната брошура на програмата "ДЕТСКО ЗРЕНИЕ" в .pdf формат > Кликнете тук

 

Снимки от старта на програмата "Детско зрение" в І-во основно училище в кв. „Вл. Варненчик” - Варна:

Лекция   на проф. Групчева  за родители

Деца от първо основно училище
Мед. сестра Фикретова анкетира родители д-р Люцканова отговаря
на въпроси на майка
Профилактични прегледи на децата

 

 

Професор Групчева - председател на комисията по образование на Европейския борд по офталмология (ЕБО)

(януари 2013 г.)

Професор Групчева е председател на комисията по образование на Европейския борд по офталмология (ЕБО), след гласуване на националните представители на всички Европейски държави.

Това е пост на който за пръв път застава Българин и е изключително признание за качествата на родната офталмология, тъй като поста е свързан с ръководство при определяне на критериите за оценка на Европейския офталмолог.

Европейския борд по офталмология позволява свободно движение на специалисти по очни болести в страните от Обединена Европа и има за цел да унифицира както познанията, така и добрата медицинска практика в общността.
За сега има около 20 български офталмолози, които успешно са положили изпита като само част от тях работят извън България.

Първият българин положил изпита успешно е д-р Христина Групчева (Май 2002). Тенденцията е всички държави да признаят резултатите от изпита като изпит за специалност, като за сега това са Германия, Белгия, Швейцария и други страни от централна Европа.

Амбициите на Проф. Групчева са да повиши чувствителността на изпита към обширността на познанията и да създаде банка с изпитни въпроси, които наистина да дават реална представа за качествата на кандидатите. Насоките за подготовката ще имат за цел да помогнат бъдещата самостоятелна работа на всеки кандидат.

Това е още едно предимство за специализиращите в СБОБАЛ- Варна, база на МУ-Варна, където Европейския опит се пренася директно от източника.

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА НАШИЯ Е-БЮЛЕТИН
АДРЕС

ОЧНА БОЛНИЦА - СБОБАЛ ВАРНА
“Специализирана болница по очни болести за активно лечение – Варна” ЕООД (СБОБАЛ)

ул. Дойран 15, Варна 9002
Тел. 052 63 49 01-до 14 ч.; 052 63 40 91-след 14 ч.
Факс: 052 63 40 96
Email: eyehospital-varna@mbox.contact.bg

СЕРТИФИКАТ БДС EN ISO 9001:2015

Map
FACEBOOK LIKE / GOOGLE +
Scroll to top