Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.

Приемам | Разбери повече

Администрация

 

Чл. - кор. Проф. д-р Христина Групчева, д.м.н., FEBO, FICO(Hon)   
-
Управител
тел. : 052 63 40 95, 052 63 49 01
управител на лечебното заведение и клиницист с 30 годишен опит. Тя е рутиниран специалист по обща офталмология със специални интереси и умения в следните специалности: роговица и трансплантация на тъкани и клетки, катаракта и реконструктивна хирургия на преден очен сегмент, редки заболявания, заболявания в детска възраст, профилактична офталмология и специализирана оптична корекция, включително контрол на миопията. Преподавател и учен, проф. Групчева е идеолог и реализатор на идеята за 3О перспективата – екипна работа между оптици, оптометристи и офталмолози. Нейната научна и публикационна дейност е разнообразна и насочена към прилагане в практиката, като типичен пример в това отношение в въвеждането на трансплантацията на консервирана амниотична мембрана в България. Хобито на което Проф Групчева е посветила повече от 25 години са естетичните и подмладяващи околоочни процедури.
 
http://mu-varna.bg/BG/AboutUs/Medicine/PublishingImages/Teachers/fm-2018/zlatarova.JPG Проф. д-р Зорница Златарова, д.м.н.   
Зам. управител по медицинската дейност
тел.: 052 63 49 01
тел. 052 63 49 01  
специалист по очни болести с богат професионален опит. Клиничната ѝ работа обхваща цялостна диагностика на всички очни заболявания, като водещо място заемат диагностиката и лечението на съдови и дегенеративни заболявания на ретината, диабетна ретинопатия и макулна дегенерация свързана с възрастта, глаукома, тумори на окото и клепачите. Хирургичната работа на проф. Златарова включва оперативно лечение на клепачите при промяна в позицията им, тумори и блефаропластика; лазерна микрохирургия при заболявания на ретината и хирургия на предната очна повърхност. Проф. Златарова има издадени две монографии „Тумори на клепачите“ и „Хирургия на клепачите“, участие в авторски колектив на учебник по очни болести, над 60 публикации в специализирани български и международни научни издания. Участвала е с доклади в повече от 65 национални и международни научни форуми и конгреси. Лектор е в редица курсове за продължаващо обучение по медицина, ръководител на специализанити и докторанти, участник в научни проекти. Основните ѝ научни интереси са в областта на диагностиката и лечението на диабетна ретинопатия и макулна дегенерация свързана с възрастта, глаукома, патология на клепачите  и офталмоонкология.
 
Доц. д-р Яна Манолова,  д.м.    
Зам. управител по учебната и следдипломно обучение
тел. 052 63 49 01   

завършва  средното си  образование в VII-ма Езикова Гимназия (с немски език). Завършва  висшето си  образование в Медицински университет- гр.Варна „Проф.Д-р Параскев Стоянов“ през 1997 година. В периода 1997- 2004 година  специализира  очни болести в  Катедра по Очни болести и зрителни науки, Медицински университет - гр.Варна  „Проф.Д-р Параскев Стоянов“.  От 01.01.2001 г. започва работа като лекар по очни болести в Специализираната болница по очни болести за активно лечние  „Проф.Константинов“ – гр.Варна. От 2004 година е специалист по  очни болести. През 2007 год. провежда специализация в областта на глаукомата в Университетската Болница в Basel – Швейцария.  В периода 2011/2012г. е назначена за  хонорован асистент към катедра Очни болести и зрителни науки“ към Mедицински Университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – гр.Варна. В периода 2013/2017г. е назначена за редовен асистент към катедра Очни болести и зрителни науки“ към Mедицински Университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – гр.Варна.  През 2017г. придобива научно-квалификационната степен  “Доктор” по специалност “Офталмология“, след успешно защитен дисертационен труд на тема “Трансплантация на амниотична мембрана – логистика, хирургически техники и микроструктурен анализ на резултатите“. От 2018г. - „Доцент“ по специалност “Офталмология“


 
Д-р Янислав Косев                    
–  
Началник „Очно отделение“
тел. 052 63 49 01

завършва средното си  образование в IV-та езикова гимназия „Фредерик Жолио-Кюри” гр Варна с изучаване на френски език.
В периода 2009-2015  изучава медицина в Медицински университет «Проф. Др. Параскев Стоянов» Варна, България.  От 2015 започва специиализация по очни болести в  «Специализирана болница по очни болести за активно лечение – Варна»  ЕООД (СБОБАЛ), където е назначена като лекар-ординатор. От 2017 година- редовен докторант към катедрата по Очни болести в МУ «Проф. Др. Параскев Стоянов» Варна


 
Гл. асистент д-р Добрин Христов Бояджиев, дм, FEBO
Началник  „Консултативно-диагностичен 
тел. 052 63 49 01
Роден е на 08.06.1984 в гр. Варна. Завършва Пета езикова гимназия „Йоан Екзарх”- гр. Варна (немски и английски език). Завършва Медицински Университет „Проф. Д-р Параскев Стоянов”- гр. Варна, випуск 2009. Д-р Добрин Бояджиев работи на пълен работен ден в диагностично-консултативния блок на Очна болница- Варна, в очното отделение, като оператор и асистент в операционна зала. Участва активно в профилактичните програми (Общински програми „Глаукома” и „Детско зрение”), провеждани от  СБОБАЛ и Община Варна, главен асистент към Катедрата по Очни болести към Медицински Университет- Варна. Има професионални интереси към: хирургия на катаракта, диагностика и лечение на заболявания на очно дъно (диабетна ретинопатия, макулна дегенерация и др.), включително лазер лечение, диагностика, проследяване, консервативно и хирургично лечение на глаукома, витреоретинална хирургия.
 
Алис Тилкиян    
-
Главна мед. сестра
тел. 052 63 40 87

Красимира Димитрова, д.оз.
Старша мед. сестра 
тел. 052 63 49 01

Красимира Димитрова е специалист по здравни грижи, чиято професионална дейност е насочена към решаване на съществуващи и потенциални проблeми с очното здраве на човека, семейството и общността в условията на динамично променящата се среда. Обучава студенти по специалност “медицинска сестра” и “медицински оптик”. Координатор е на профилактични програми на СБОБАЛ. Клиничните и научни  интереси са насочени към детско очно здраве, зрителни тренировки за деца, промотивни дейности на медицинската сестра и управление на екипи. Автор на 19 публикации в сферата на офталмологичната здравна грижа и развитието на сестринството. Участва  в авторски колектив на два учебника по очни болести. Носител е на национална награда “Ръководител по здравни грижи”, награда “Отличник на випуска” на МУ-Варна и МУ-Плевен, награда на кмета на Община-Варна.

През 2022г защитава дисертационен труд на тема “Мултидисциплинарна екипна грижа при профилактика на детското очно здраве – професионален фокус на медицинската сестра” и придобива ОНС “Доктор по обществено здраве”.

Петя Саркизова    
Ръководител „Административно – стопански отдел“
тел. 052 634 096
   
 
Контролни прегледи

Датите на контролните прегледи се уточняват с лекуващия лекар и са упоменати в медицинската документация.

Чети още
Безплатни прегледи

Специалистите от СБОБАЛ провеждат ежегодно безплатни прегледи по програми „Детско зрение“ и „Глаукома“.

Чети още
НЗОК

СБОБАЛ-ВАРНА извършва прегледи на пациенти по НЗОК, както и срещу заплащане по определен график и след предварително записване.

Чети още

 

 

СБОБАЛ - Варна ЕООД е болнично заведение за активно лечение, в което се извършва офталмологична диагностика и профилактика на населението от Варненска област и Североизточна българия . Болницата е единствената по рода си за специализирана помощ в областта на офталмологията на територията на България.

ул. Дойран 15
9000, гр.Варна

За планови прегледи всеки ден от 8:00 до 20:00ч Консултации и неотложна помощ - денонощно
052 63 49 01