Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.

Приемам | Разбери повече

Елективни Процедури

Блефаропластика

В съвременния свят голямо значение отдаваме на визията на всеки един от нас. Всеобщ е стремежът към поддържане на добра физическа форма и запазване на младежкия вид, въпреки напредването на годините. Лицето и очите на човек са първото, към което насочваме вниманието си при разговор и несъзнателно изграждаме представата си за събеседника. Очите могат да кажат много неща, но това се отнася и за зоната около тях. Кожата на клепачите е най-нежната в човешкото тяло и подложена на въздействието на годините, факторите на средата и начина на живот губи тонуса си, отпуска се, появяват се бръчки, като вследствие на това се придобива уморен и състарен вид. Огромно е разнообразието от козметични процедури насочени към забавянето на този процес, но идва момент, в който те се оказват недостатъчни и е необходимо да се прибегне до хирургична корекция.

            Блефаропластиката представлява естетична хирургия на клепачите, която има за цел да премахне излишната кожа и в някои случаи мастна тъкан, като по този начин се коригират дефекти и се възстановява младежкия вид. За постигане на желания резултат изключително важен е индивидуализирания подход и оценка на състоянието, и лицевите особености на всеки пациент.

            Блефаропластиката на горните клепачи се извършва много по-често. При нея се прави кожен разрез в областта на клепачната гънка и не остава забележим при отворени очи постоперативен белег.

            Блефаропластиката на долните клепачи може да се направи по два начина: с разрез от вътрешната страна на клепачите, през конюнктивата – при по-млади индивиди, когато целта е да се премахне само мастна тъкан и с кожен разрез под мигления ръб, когато освен мастна тъкан трябва да се премахне и отпусната кожа.

            Работи се с изключително фини инструменти, атравматични игли и много тънки конци. Оперативният разрез се затваря с естетичен шев, което прави белега незабележим.

            Нормално е в първите дни след операцията да има оток и кръвонасядане, които постепенно отзвучават. Конците се махат след 5-7 дни.

            Този вид хирургия излиза извън стандартното разбиране за хирургично лечение, тъй като пациентите подложили се на нея са здрави и тяхната единствена цел е постигането на по-естетичен външен вид. Ето защо окулопластичните хирурзи трябва да имат специализирана квалификация в тази област. Изключително важно е преди пристъпване към операция да се обсъди какви са очакванията на пациента, какви са възможните рискове и усложнения от хирургична интервенция. Важно е да се отчете и наличието на очни или системни заболявания, като сухо око, заболявания на щитовидната жлеза, сърдечно-съдови заболявания, диабет.

Контролни прегледи

Датите на контролните прегледи се уточняват с лекуващия лекар и са упоменати в медицинската документация.

Чети още
Безплатни прегледи

Специалистите от СБОБАЛ провеждат ежегодно безплатни прегледи по програми „Детско зрение“ и „Глаукома“.

Чети още
НЗОК

СБОБАЛ-ВАРНА извършва прегледи на пациенти по НЗОК, както и срещу заплащане по определен график и след предварително записване.

Чети още

 

 

СБОБАЛ - Варна ЕООД е болнично заведение за активно лечение, в което се извършва офталмологична диагностика и профилактика на населението от Варненска област и Североизточна българия . Болницата е единствената по рода си за специализирана помощ в областта на офталмологията на територията на България.

ул. Дойран 15
9000, гр.Варна

За планови прегледи всеки ден от 8:00 до 20:00ч Консултации и неотложна помощ - денонощно
052 63 49 01