Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.

Приемам | Разбери повече

Лекари - анестезиолози

д-р Венета Матеева

 

Съвремените анестезиологични техники и медикаменти използвани за  лечение, обезболяване и диагностика в Офталмологията и офталмохирургията са в съответствие с добрите световни медицински практики и тенденции, отсраняват дискомфорта, тревожността, неспокойствието и болката. В резултат на това, се осигурява оптимално поле за работа и диагностика. Въпреки това, остават определени случаи, специфични пациенти или хирургични процедури, които изискват обезболяване, седация или обща анестезия. Всички пациенти постъпващи за оперативо лечение в СБОБАЛ Варна, се консултират предоперативно от Анестезиолог и се изготвя индивидуален план за тяхното обезболяване с оглед на основно офталмологично заболяване и придружаващите такива. Обследват се резултатите от параклиничните изследвания - клинична лаборатория, ЕКГ, консулти, Образна диагностика

Местна аналгезия

Пациентът е в ясно съзнание по време на процедурата. Местен анестетик се поставя в зоната на работа. Използва се при различни процедури в офталмологичната хирургия,  тъканни манипулации и операции

Седация

Седация с медикаменти за венозна анестезия  и прилагане на локален анестетик. Венозно приложен медикамент, който може да е опиат, бензодиазепин или друг тип венозен анестетик, елиминира се безпокойството и тревожността, осигурява се леко и комфортно протичане на процедурата свързана с диагностика, лечение, естетична корекция и оперативна намеса. Жизнените показатели на пациентите  са екзактно мониторирани през цялото време . Задължително се подава кислород през назална маска. 

Обща анестезия

Част от оперативните интервенции в офталмологията изискват обща анестезия с пълно изключване на съзнание, усет за болка и подтискане на рефлекси. Това се прави от обучен и опитен екип в сигурната среда на операционната зала, добре оборудвана и подсигурена с всичко необходимо за безопасна, стерилна и високоефективна анестезия. Пациентът е обект на точен анестезиологичен мониторинг от началото до края на оперативната интервенция и подходящо обезболен след нея.  Осъществява се постоперативен контрол и се назначава съответно изискващо лечение и подходящо обезболяване. Съвкупността от умело използване на всички съвременни анестезиологични техники и медикаменти са в услуга на висококвалифицирана офталмология, която се извършва в СБОБАЛ – Варна.

 

 

 

 Контролни прегледи

Датите на контролните прегледи се уточняват с лекуващия лекар и са упоменати в медицинската документация.

Чети още
Безплатни прегледи

Специалистите от СБОБАЛ провеждат ежегодно безплатни прегледи по програми „Детско зрение“ и „Глаукома“.

Чети още
НЗОК

СБОБАЛ-ВАРНА извършва прегледи на пациенти по НЗОК, както и срещу заплащане по определен график и след предварително записване.

Чети още

 

 

СБОБАЛ - Варна ЕООД е болнично заведение за активно лечение, в което се извършва офталмологична диагностика и профилактика на населението от Варненска област и Североизточна българия . Болницата е единствената по рода си за специализирана помощ в областта на офталмологията на територията на България.

ул. Дойран 15
9000, гр.Варна

За планови прегледи всеки ден от 8:00 до 20:00ч Консултации и неотложна помощ - денонощно
052 63 49 01