Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.

Приемам | Разбери повече

Дразнене и сълзене

Дразнене и сълзене могат да предизвикат както въздействието на фактори на околната среда, така и редица очни заболявания.

При бебета и малки деца сълзенето най-често се дължи на запушен канал, по който става оттичането на сълзите. Много рядко сълзенето може да е признак на вродена глаукома. Сълзене може да има и при възпаление на конюнктивата. За да се изясни причината е необходим преглед от специалист по очни болести.

При възрастни индивиди дразнене и сълзене може да има при работа в запрашена среда, климатизирани помещения със сух въздух, при излагане на въздействието на студен вятър.

Дразнене се усеща при сухота в очите, при възпалителни заболявания на миглените ръбове и предната очна повърхност, при попадане на чуждо тяло в окото.

Сълзенето може да е свързано със стеснение или запушване на слъзните канали, да е рефлекторно в резултат на въздействие на фактори на средата, да е признак на възпалителни заболявания. За да се изясни причината е необходим преглед от специалист по очни болести.

Контролни прегледи

Датите на контролните прегледи се уточняват с лекуващия лекар и са упоменати в медицинската документация.

Чети още
Безплатни прегледи

Специалистите от СБОБАЛ провеждат ежегодно безплатни прегледи по програми „Детско зрение“ и „Глаукома“.

Чети още
НЗОК

СБОБАЛ-ВАРНА извършва прегледи на пациенти по НЗОК, както и срещу заплащане по определен график и след предварително записване.

Чети още

 

 

СБОБАЛ - Варна ЕООД е болнично заведение за активно лечение, в което се извършва офталмологична диагностика и профилактика на населението от Варненска област и Североизточна българия . Болницата е единствената по рода си за специализирана помощ в областта на офталмологията на територията на България.

ул. Дойран 15
9000, гр.Варна

За планови прегледи всеки ден от 8:00 до 20:00ч Консултации и неотложна помощ - денонощно
052 63 49 01