Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.

Приемам | Разбери повече

ОБЩИНСКИ ПРОФИЛАКТИЧНИ ЗДРАВНИ ПРОГРАМИ В „СБОБАЛ – ВАРНА“ ЕООД

 

 

 

„КОНТРОЛ НА МИОПИЯ И РАННО ДЕТСКО ЗРЕНИЕ“

Скрининговата програма има за цел осигуряване на ранно диагностициране на очните заболявания и отклонения в най-ранна детска възраст, което стои в основата на успешното им лечение и осигуряване на нормалното физическо, умствено и психическо развитие на децата. Ранното откриване на амблиопия (заболяване нелечимо след определена възраст) и рефракционни отклонения (миопия, хиперметропия, астигматизъм) и тяхното лечение, осигуряват нормалното развитие на очния апарат, което способства за пълноценното развитие на децата и включването им в  учебния процес. Програмата е насочена към пациенти от 3 г. до 18 год. възраст.

 

  • В ПЕРИОДА 11.08.2023 г. -17.08.2023 г.
  • ЗАПИШЕТЕ СЕ: 052/634 – 901

 

 

ОБЩИНСКИ ПРОФИЛАКТИЧНИ ЗДРАВНИ ПРОГРАМИ В

„СБОБАЛ – ВАРНА“ ЕООД

 

„СКРИНИНГ НА ОЧНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ“

Скрининговата програма е насочена към граждани над 50 годишна възраст, които все още не са диагностицирани с очно заболяване. Програмата има за цел ранно откриване, профилактика и насочване за лечение на съдовите заболявания на ретината и макулната дегенерация, свързана с възрастта. В България, както и в другите европейски държави, се наблюдава тенденцията за застаряване на населението. Полиморбидността, която се асоциира с напредване на възрастта, включва и очна патология – зачестяват съдовите инциденти и макулната дегенерация, свързана с възрастта, а макулната дегенерация свързана с възрастта е водеща причина за необратима загуба на зрение и слепота в Европа.

 

  • АКО НЯМАТЕ ДИАГНОСТИЦИРАНО ОЧНО ЗАБОЛЯВАНЕ
  • В ПЕРИОДА 01.09.2023 г. – 27.09.2023 г.
  • ЗАПИШЕТЕ СЕ: 052/634 - 901

„Специализирана Болница по Очни Болести за Активно Лечение Варна“ ЕООД       ул. Дойран 15, Варна  /“СБОБАЛ-ВАРНА“ ЕООД/        централа: 052 634 901

Specialized Eye Hospital - Varna, Bulgaria       факс: 052 634 096   e-mail: eyehospital-varna@mu-varna.bg

Контролни прегледи

Датите на контролните прегледи се уточняват с лекуващия лекар и са упоменати в медицинската документация.

Чети още
Безплатни прегледи

Специалистите от УСБОБАЛ-Варна провеждат ежегодно безплатни прегледи по програми „Детско зрение“ и „Глаукома“.

Чети още
НЗОК

УСБОБАЛ-Варна извършва прегледи на пациенти по НЗОК, както и срещу заплащане по определен график и след предварително записване.

Чети още

 

 

УСБОБАЛ-Варна - Варна ЕООД е Университетска специализирана болница по очни болести за активно лечение, в което се извършва офталмологична диагностика и профилактика на населението от Варненска област и Североизточна българия . Болницата е единствената по рода си за специализирана помощ в областта на офталмологията на територията на България.

ул. Дойран 15
9000, гр.Варна

За планови прегледи всеки ден от 8:00 до 20:00ч Консултации и неотложна помощ - денонощно
052 63 49 01