Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.

Приемам | Разбери повече

Проф. Валентин Игнатов засади дърво в Специализирана болница по очни болести за активно лечение – Варна

Проф. Валентин Игнатов засади дърво в Специализирана болница по очни болести за активно лечение – Варна

На 19 юни 2023г. проф. д-р Валентин Игнатов, Ректор в периода 2020-2023г., засади дърво в градината на „Специализирана болница по очни болести за активно лечение – Варна“ („СБОБАЛ-Варна“). Дървото е подарък от екипа във връзка с LXV рожден ден на Ректора. Управителят на лечебното заведение приветства госта и изказа благодарност от името на екипа за подкрепата и съдействието в сложния процес на преминаване на болницата от общинска в университетска, както и за инфраструктурната подкрепа по време на мандата. Благодарение на микроскопи, лазери и друга апаратура болницата е станала лидер в областта на офталмохирургията в региона и страната.

От своя страна проф. Игнатов подчерта, че най-голямото богатство на „СБОБАЛ-Варна“ са хората. Изградените условия за специализация и непрекъснато надграждане са истинската инвестиция в бъдещето. Ректорът сподели, че за него е особено приятно да вижда растежа на младите и изказа надежда, че магнолията, която засажда на този паметен ден, е символичен акт. Освен целият екип на болницата,  на събитието присъстваха още Ректорът – проф. д-р Светослав Георгиев новият заместник-ректор „Кариерно развитие“ – проф. д-р Димитър Райков,  управителят на „СБАГАЛ Проф. д-р Д. Стаматов – Варна“ – проф. д-р Емил Ковачев и други гости.

Проф. Групчева изтъкна, че екипът на болницата се е увеличил с още един (шести) хабилитиран в този ден преподавател - доц. д-р Младена Радева, и изрази надежда, че „Специализирана болница по очни болести за активно лечение – Варна“ ЕООД ще се запази и утвърди като символ на академичната офталмология в България и региона. 

Контролни прегледи

Датите на контролните прегледи се уточняват с лекуващия лекар и са упоменати в медицинската документация.

Чети още
Безплатни прегледи

Специалистите от УСБОБАЛ-Варна провеждат ежегодно безплатни прегледи по програми „Детско зрение“ и „Глаукома“.

Чети още
НЗОК

УСБОБАЛ-Варна извършва прегледи на пациенти по НЗОК, както и срещу заплащане по определен график и след предварително записване.

Чети още

 

 

УСБОБАЛ-Варна - Варна ЕООД е Университетска специализирана болница по очни болести за активно лечение, в което се извършва офталмологична диагностика и профилактика на населението от Варненска област и Североизточна българия . Болницата е единствената по рода си за специализирана помощ в областта на офталмологията на територията на България.

ул. Дойран 15
9000, гр.Варна

За планови прегледи всеки ден от 8:00 до 20:00ч Консултации и неотложна помощ - денонощно
052 63 49 01