Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.

Приемам | Разбери повече

Проф. д-р Зорница Златарова, д.м.н.

Проф. д-р Зорница Златарова, д.м.н.
специалист по очни болести с богат професионален опит. Клиничната ѝ работа обхваща цялостна диагностика на всички очни заболявания, като водещо място заемат диагностиката и лечението на съдови и дегенеративни заболявания на ретината, диабетна ретинопатия и макулна дегенерация свързана с възрастта, глаукома, тумори на окото и клепачите. Хирургичната работа на проф. Златарова включва оперативно лечение на клепачите при промяна в позицията им, тумори и блефаропластика; лазерна микрохирургия при заболявания на ретината и хирургия на предната очна повърхност. Проф. Златарова има издадени две монографии „Тумори на клепачите“ и „Хирургия на клепачите“, участие в авторски колектив на учебник по очни болести, над 60 публикации в специализирани български и международни научни издания. Участвала е с доклади в повече от 65 национални и международни научни форуми и конгреси. Лектор е в редица курсове за продължаващо обучение по медицина, ръководител на специализанити и докторанти, участник в научни проекти. Основните ѝ научни интереси са в областта на диагностиката и лечението на диабетна ретинопатия и макулна дегенерация свързана с възрастта, глаукома, патология на клепачите и офталмоонкология.
Прочети повече
Контролни прегледи

Датите на контролните прегледи се уточняват с лекуващия лекар и са упоменати в медицинската документация.

Чети още
Безплатни прегледи

Специалистите от СБОБАЛ провеждат ежегодно безплатни прегледи по програми „Детско зрение“ и „Глаукома“.

Чети още
НЗОК

СБОБАЛ-ВАРНА извършва прегледи на пациенти по НЗОК, както и срещу заплащане по определен график и след предварително записване.

Чети още

 

 

СБОБАЛ - Варна ЕООД е болнично заведение за активно лечение, в което се извършва офталмологична диагностика и профилактика на населението от Варненска област и Североизточна българия . Болницата е единствената по рода си за специализирана помощ в областта на офталмологията на територията на България.

ул. Дойран 15
9000, гр.Варна

За планови прегледи всеки ден от 8:00 до 20:00ч Консултации и неотложна помощ - денонощно
052 63 49 01