Използваме бисквитки. Като използвате нашия сайт, вие се съгласявате с ползването им.

Приемам | Разбери повече

Програма „Макулна дегенерация свързана с възрастта“

Програма „Макулна дегенерация свързана с възрастта“ е насочена към пациенти над 50 годишна възраст без поставена диагноза.Макулната дегенерация свързана с възрастта е дегенеративно заболяване свързано с прогресивна загуба на централно зрение.

Според данни на СЗО в развитите индустриални държави заболяването е една от водещите причини за необратима слепота сред населението над 50 годишна възраст.С напредване на възрастта рискът от развитие на макулна дегенерация се увеличава. Заболяването започва безсимптомно,прогресира бавно и изисква продължително лечение.

Макулната дегенерация може да бъде суха или влажна форма,всяка от които,изисква специфично поведение.

Ранната диагностика и навременно започнатото лечение са предпоставка за забавяне на прогресията на заболяването и запазване на очното здраве на пациентите.

Контролни прегледи

Датите на контролните прегледи се уточняват с лекуващия лекар и са упоменати в медицинската документация.

Чети още
Безплатни прегледи

Специалистите от СБОБАЛ провеждат ежегодно безплатни прегледи по програми „Детско зрение“ и „Глаукома“.

Чети още
НЗОК

СБОБАЛ-ВАРНА извършва прегледи на пациенти по НЗОК, както и срещу заплащане по определен график и след предварително записване.

Чети още

 

 

СБОБАЛ - Варна ЕООД е болнично заведение за активно лечение, в което се извършва офталмологична диагностика и профилактика на населението от Варненска област и Североизточна българия . Болницата е единствената по рода си за специализирана помощ в областта на офталмологията на територията на България.

ул. Дойран 15
9000, гр.Варна

За планови прегледи всеки ден от 8:00 до 20:00ч Консултации и неотложна помощ - денонощно
052 63 49 01